Goedkope regenponcho

Er is geen land in Europa waar zoveel mensen de fiets in plaats van de auto pakken. In Nederland gaat men niet met de auto, maar met de fiets naar het werk. Men gaat op de fiets naar school. Even boodschappen doen? Ook dan gaat ons trouwe rijwiel mee. Het is zelfs zo dat als we ons even vervelen, we onze fietsen tevoorschijn halen om maar eens even een rondje te fietsen! Nederlanders houden van fietsen! Voor veel mensen in de stad is het vervoer per fiets vaak nog sneller dan met de auto. Bovendien is fietsen gezond. Alhoewel, stel dat je nou net op weg bent naar je werk of naar school en je wordt overvallen door een fikse regenbui en stel dat je dan de hele dag in je natte kleding op je werk of op school zit. Nou, das niet zo gezond...

Daarom kun je je als fietser maar beter voorbereiden. Een goed voorbereid mens komt immers nooit voor verrassingen te staan. Om te tegen een flinke regenbui te beschermen kun je een paraplu meenemen. Maar een paraplu op de fiets is onveilig. Bovendien klapt je plu met de eerste beste windvlaag de andere kant op en moet jij halsbrekende toeren uithalen om dat weer goed te krijgen. Beter kun je op de fiets regenkleding dragen. Je kunt natuurlijk voor een heel regenpak bestaande uit regenjas en regenbroek gaan, maar een regenponcho is misschien makkelijker. Die schiet je binnen 10 seconden over je kleren heen en houdt je voor een groot gedeelte droog. Natuurlijk wil je een goedkope regenponcho, maar let wel op dat er een capuchon aan zit. Een poncho zonder capuchon is waardeloos aangezien de regen dan zo via je kraag je kleding bereikt.

 

Regenponcho mét koplamp uitsparing

Maar een goede regenponcho hoeft echt niet duur te zijn. Ga echt geen tientallen euro's uitgeven want dat is gewoon niet nodig. Let bij de aankoop goed op het feit dat de poncho over het stuur heen kan. Doe je deze namelijk niet over je fietsstuur, dan rollen alle druppels zo naar beneden op je broekspijpen en kom je dus nog als een verzopen kat op school of op je werk. Een nadeel van veel regenponcho's die over het stuur heengaan is dat ze gelijk je koplamp bedekken. Dat maakt overdag niet uit, maar vroeg in de ochtend of in de avond, wanneer het donker is, geeft dat voor jou flink minder zicht. Daarnaast ben je niet goed zichtbaar voor andere weggebruikers en dus kwetsbaar in het verkeer. In onze collectie vind je nu regenponcho's met speciale koplamp uitsparing. Het gedeelte van de poncho dat voor de koplamp hangt is gemaakt van transparant zeil. Hierdoor kan het licht van de lamp onbelemmerd schijnen en behoud jij je zicht in het donker! Voor het geld hoef je het niet te laten, de regenponcho's waar wij het over hebben zijn namelijk de zogenaamde Hooodie poncho's en die kosten maar € 14,95. Voor die € 14,95 krijg je je poncho ook nog eens netjes in een bijbehorend opberghoesje.

 

Regenponcho in het zwart, geel, groen of oranje?

De Hooodie's zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De meeste mensen gaan voor zwart, marine blauw en donkergroen. Maar gelukkig zijn er ook nog mensen die voor diversiteit op straat kiezen en gewoon voor een knal geel of oranje exemplaar gaan. Voordeel van de regenponcho's met felle kleuren is wel dat andere weggebruikers je goed kunnen zien. Vooral als het een donkere, druilerige regenachtige dag is, is het aan jou om zo goed mogelijk in het verkeer op te vallen. Maar dat hoeft niet per sé door een opvallend regenpak hoor. Gewoon goede fietsverlichting en fietsreflectie moet in principe afdoende zijn. Nou is het natuurlijk nog wel zaak dat je je regenkleding ook altijd en overal bij je hebt! Want je kunt wel een regenponcho thuis aan de kapstok hebben hangen, maar als je ergens onderweg door een bui overvallen wordt, heb je daar natuurlijk niets aan. Berg je regenkleding dus altijd op in je fietstas, in je fietsmand of in je fietskrat. Ook kun je deze natuurlijk standaard in je schooltas of werktas meenemen. Het is aan jou wat jouw voorkeur heeft. Qua gewicht zou je er niet zoveel van moeten merken want de Hooodie's zijn gemaakt van lichtgewicht pvc materialen.

 

Dus nog even op een rij waar je aan moet denken bij de aanschaf van een regenponcho:
- Is deze gemaakt voor op de fiets? Kan de poncho over het stuur?
- Zit er een capuchon op? Het liefst met drukknopen
- Zit er een uitsparing in verwerkt zodat het licht van de fietslamp zichtbaar blijft?
- Betaal niet meer dan twee tientjes voor een goede regenponcho
- Wil je extra veilig op de fiets? Kies dan voor felle, opvallende kleuren


Wil jij ook een regenponcho kopen? Misschien de Hooodie voor € 14,95 met al die voordelen? Kijk dan eens op onze website en bestel je favoriete kleur. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan wordt je bestelling gelijk verwerkt en heb jij de volgende dag je regenkleding al in huis! Klik hieronder om op de website de goedkope regenponcho's te bekijken:

 

                           >>>>>    Regenponcho  <<<<<<