Veilige fietsaccessoires

In ons fietsland springen iedere dag miljoenen mensen op de fiets naar het werk of school. Soms maar een kleine afstand, maar soms ook kilometerslange ritten. Als fietser ben je erg kwetsbaar in het verkeer. Je wilt natuurlijk wel weer veilig thuis komen.  Een fietshelm is zeker geen garantie om veilig over te komen, maar het kan je hoofd goed beschermen en ernstig hersenletsel voorkomen. Jongeren willen vaak liever geen fietshelm dragen omdat het niet hip genoeg is.  Hier komt nu verandering in! In ons assortiment vind je de meest hippe fietshelmen waar iedereen jaloers op zal zijn!

 

 

 

 De fietsbel en fietshelm

 

Het allerbelangrijkste voordeel van het dragen van een fietshelm: het voorkomt ernstig hoofd- en hersenletsel bij een val. Dat is de hoofdreden waarom je kiest voor het dragen van een helm. Zeker kleine kinderen vallen in het begin nog erg vaak met hun fiets. De fietshelm biedt extra veiligheid. De fietshelmen uit ons assortiment zijn hartstikke cool. Zo hebben we hele stoere fietshelmen van het merk Nutcase voor de dames en heren. Voor de kinderen hebben we hippe en veilige fietshelmen van het merk Crazy Stuff. Een andere onmisbare fietsaccessoire voor veilig fietsverkeer is de fietsbel. Vroeger werd de fietsbel nog wel eens als een suf ding gezien. Tegenwoordig zijn fietsbellen ook vooral erg leuk! Zo bestaan ze tegenwoordig in allerlei vormen en maten. En heb je zelfs een fietsbel hamburger of fietsbel voetbal. Met deze leuke fietsaccessoires maak je je fiets op een verantwoorde manier veilig!

Fietsverlichting en spaakreflectie

Om de veiligheid op de fiets nog beter te waarborgen zijn er tegenwoordig hele leuke fietsverlichting en spaakreflectie verkrijgbaar.  Men wordt zich langzamerhand toch steeds meer bewust van de kwetsbaarheid van een fietser. Met spulletjes die de fiets én leuker én veiliger maken lijken veel mensen over stag te gaan. Met name ook voor kinderen zien we dat ouders hun verantwoordelijkheden nemen en zorgen voor wat meer veiligheid op de kinderfiets. En ook fabrikanten lijken hier steeds meer rekening mee te houden. De nieuwe regenponcho's bijvoorbeeld, die zijn voorzien van een speciaal doorzichtig stukje waardoor de koplamp van de fiets kan schijnen. Daarnaast heeft elke regenponcho tegenwoordig wel een of meerdere reflectie stroken op het pak zitten.