menu
search
wishlist
winkelwagen
winkelwagen keyboard_arrow_down
0
check_circle_outline Gratis bezorgd vanaf €50,-
check_circle_outline Snelle levering NL, BE, DE
check_circle_outline 14 dagen zichttermijn
check_circle_outline Veilig betalen met iDeal
Home arrow_forward Hoe pimp ik mijn tweedehands fiets?

Hoe pimp ik mijn tweedehands fiets?

Hoe pimp ik mijn tweedehands fiets?

Al jaren fiets ik met mijn oude brikje door de straten van Utrecht naar school. Ik had nog wel eens een lekke band of andere kleine probleempjes met mijn fiets. Maar die euveltjes waren altijd zo weer te verhelpen. Anders werd het vorige week toen nadat de kettingkast wat begon te rammelen, mijn hele ketting door midden brak en ik bijna in een bloembak belandde…

Ik besloot mijn oude rijwiel vaarwel te zeggen en vond op Marktplaats een nette tweedehands omafiets. Na wat onderhandelen mocht ik de fiets voor 60 euro op halen. Om te voorkomen dat de verkoper nog een hoger bod van iemand anders zou accepteren besloot ik de omafiets direct op te halen. De fiets zag er in het echt nog beter uit dan op de foto’s! Hier kan ik wel weer even wat jaren mee vooruit, zei ik tegen mezelf.

Thuis bedacht ik me dat zo’n zwarte opoefiets zonder fietsaccessoires eigenlijk niets voor mij is. Ik ben een heel uitbundig type dat houdt van prulletjes. Mijn hele studentenkamer staat vol met prullaria. Heerlijk vind ik dat! Een fiets zonder leuke fietsdecoratie is dan ook niets voor mij! Nee, voor mij liever een fiets met allerlei toeters en bellen! Omdat ik als student maar een beperkt budget heb, keek ik eerst even op Marktplaats of er nog mensen in de buurt leuke fietsaccessoires te koop hadden. Mijn ogen vielen gelijk op de rode Kitsch Kitchen fietstas met aardbeien. Echt iets voor mij, dacht ik, lekker vrolijk en opvallend. Mijn niet al te hoge bod werd gelukkig door de verkoper geaccepteerd. En mijn eerste fietsaccessoire was een feit. De rode fietstassen zette gelijk de toon, nu wilde ik er een rode fietsbel aan toevoegen.

Ik vond een hele leuke rode paprika fietsbel op het web. Het mooie van deze fietsbel was dat de kleur exact met de rode kleur van de fietstassen overeen kwam. Bovendien vond ik het wel grappig dat ik met de aarbeitjes op de fietstas en de paprika als fietsbel een beetje in het eetgebeuren bleef hangen. Ik had bij andere fietsers wel eens gezien dat ze zo’n leuk zadelhoesje van Bikecap op hun zadel hadden. Dus ging ik op zoek naar een hip zadeldekje waarin óf dezelfde kleur rood was verwerkt óf waarin iets van eten terug zou komen. Marktplaats was mij wederom goedgezind want ik vond een fietszadelhoesje in exact dezelfde print als mijn fietstassen.

Omdat mijn omafiets al standaard voorzien was van een voorrekje besloot ik dat er ook nog maar een leuk fietskrat op mijn gepimpte fietsje moest komen. Natuurlijk wilde ik het liefst een rood fietskrat kopen, maar die waren tweedehands nergens te vinden. Dan koop ik wel een 2ehands zwart krat en pimp ik dat kratje zelf wel even! Bij Hiptafelzeil.nl kocht ik een knutselpakket met stukjes tafelzeil. Bij de Gamma kocht ik een sterke lijm. En vervolgens heb ik uit die stukjes tafelzeil allemaal vormpjes geknipt deze vervolgens in het fietskrat geplakt. Qua stijl heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk dezelfde soorten tafelzeil te gebruiken. Toen het krat klaar was heb ik ‘m gelijk met tie-ripjes aan de voordrager bevestigd.

De fiets begon meer en meer op mijn persoonlijkheid te lijken maar ik miste nog net even de finishing touch. De finishing touch vond ik in een hele lange bloemenslinger met rode bloemen. Ik drapeerde de fietsslinger netjes om het fietskrat en het fietsstuur heen en gebruikte ook hiervoor enkele tierips voor bevestiging. En zo veranderde mijn saaie, zwarte omafiets in een echte vrolijke, bonte eye-catcher.
    25-03-2019 09:44     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

menu icon
Menu
menu icon
Zoeken
menu icon
Wishlist
menu icon
Account
menu icon
Cart
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Hierdoor kunnen wij u de nodige functionaliteiten bieden en tevens uw gebruikservaring verbeteren. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met de cookieverklaring.