Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Bakkersmand

Bakkersfietsmand kopen? Volop keus in bakkersmanden voor op de fiets! Snelle levering in Nederland, België en Duitsland!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)

Bakkersmand kopen?

Op zoek naar een leuke bakkersmand! Koop een fietsbakkersmand met korting voordelig online! Bakkersmanden zijn hip en buitengewoon handig! Je kunt de bakkersmand op de voordrager van de fiets bevestigen, maar de bakkersfietsmand kan ook op de bagagedrager worden bevestigd. De kinderbakkersmanden zijn voorzien van stuurhaken. Onze collectie bakkersfietsmanden zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en bruin.

In de jaren 50 was de bakker met zijn bakkersfiets een vertrouwd beeld in de straten van Nederland. Zijn fiets was zijn transportmiddel, maar tevens ook zijn etalage. Op de voorzijde van de bakfiets was een grote mand gemonteerd met daarin allerlei broden. Zo bracht de bakker zijn brood toendertijd aan de man. En aan de bakker, de broodbezorger, daar heeft deze nostalgische fietsmand vandaag de dag, dan ook altijd nog zijn naam te danken!

Omdat de bakkersmand vroeger echt enorm groot was, moest men wel op een hele stabiele fiets rijden. Er werden zogenaamde transportfietsen ontworpen. De transportfiets was een vrij zware, maar wel stabiele fiets. Een bagagedrager zat er vaak niet op. Maar wel een voordrager. De grote bakkersmand werd hierop gemonteerd. Later ontdekte men de bakfiets. Een fiets met kar in één. Een uitkomst voor de handel die in die tijd nog altijd vaak per fiets werd vervoerd.

Vandaag de dag gebruiken we de bakkersfietsmand gewoon omdat het een stoere en robuuste look geeft. Je hebt altijd zicht op je spullen die je op dat moment in je fietsmand vervoert en dat is zéker in de grote steden tegenwoordig wel erg prettig. Een bakkersmand is altijd gemaakt van gevlochten riet. 100% waterdicht zijn deze manden helaas nooit. Zorg dus altijd dat je de spullen die je vervoert in een extra plastic tasje doet. Zo weet je zeker dat je spulletjes geen waterschade zullen oplopen tijdens een fietstochtje.