Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Fietstassen onder kinderzitje

Hier vind je fietstassen die geschikt zijn om onder een kinderzitje te plaatsen. Soms is het verstandig om er ook een bagagedrager verlenger bij te bestellen. Door de verlenger op de achterdrager te bevestigen blijft er meer ruimte over tussen de voetsteuntjes en de dubbele fietstassen.

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

54 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

54 artikel(en)

Fietstassen onder kinderzitje

Fietstassen onder kinderzitje


De fietstassen in deze categorie zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met een kinderzitje. Zoek je dus een leuke fietstas maar wil je deze wel kunnen gebruiken in combinatie met je kinderstoeltje? Bekijk dan het assortiment in deze categorie voor alle fietstassen die geschikt zijn voor fietsen met een kinderzitje. Nu kun je gewoon je fietsstoeltje bevestigen zonder dat je afscheid van je fietstas hoeft te nemen! Misschien vind je het handig om er een bagagedrager verlenger bij te kopen? Met zo'n verlenger kun je je fietstas iets verder naar achteren plaatsen zodat de voetsteuntjes de tassen niet raken. Dit is altijd afhankelijk van het merk en model fietskinderzitje je hebt gekocht. Veel jonge ouders vinden het zónder achterdrager verlenger ook prima en dan is het natuurlijk zonde om extra kosten te maken.

De keuze voor fietstassen die onder kinderzitjes geplaatst kunnen worden is heel groot. Wil je voor een echte vrouwelijke damesfietstas gaan of ga je voor een effenkleurig model gemaakt van ijzersterk vrachtwagen zeil? Als je voor een groter model fietstas gaat, dan is het wellicht verstandig om er gelijk een bagagedrager verlenger bij te kopen. Het is ook even afhankelijk van de lengte van je huidige achterdrager en de lengte van de dubbele fietstassen. Vind je het leuk om met je kleintje boodschappen te doen? Gezellig vrienden of familie te bezoeken met een ritje op de fiets? Nu kun je in principe je hele luiertas in je fietstassen vervoeren. Je kindje veilig in zijn of haar fietsstoeltje achterop en al je spulletjes veilig opgeborgen in je tassen. In principe zijn alle tassen op voorraad en worden ze gelijk na ontvangst van je betaling verzonden! Wij verzenden ook voordelig naar België en Duitsland.

Kan ik elke dubbele fietstas combineren met kinderzitjes?

Alle dubbele fietstassen met daar boven op 2 verbindingsbanden zijn zonder problemen te combineren met een fietszitje achterop. Als de bagagedrager niet lang genoeg is en er te weinig ruimte voor de voetjes ontstaat, kun je dit oplossen door een verlenger op de bagagedrager te monteren. Bagagedragerverlengers vind je ook in ons assortiment! Door het verlengen van de achterdrager, creëer je meer ruimte om de fietstas verder naar achteren te monteren. Bovenstaande werkt trouwens alleen als je een modern achterzitje gebruikt die aan de zadelframebuis gemonteerd wordt, bijvoorbeeld bij Bobike, GMG Yepp, Quibl en Polisport achterzitjes.

Bij de oudere fietszitjes, bijvoorbeeld het oude GMG kinderzitje, wordt het stoeltje niet aan de zadelframebuis, maar aan de drager zelf gemonteerd. Heb je bijvoorbeeld een tweedehands kinderzitje op Marktplaats gekocht die op de bagagedrager gemonteerd moet worden en wil je deze graag combineren met fietstassen? Dan adviseren wij je een Basil bagagedrager verlenger en een GMG Unimontagedrager aan te schaffen. Voor bevestiging begin je met de montage van de bagagedragerverlenger, daarna volgt de GMG unimontagedrager. Vervolgens kun je de fietstas op de drager bevestigen. Afhankelijk van de spijlen aan de bagagedrager kun je daarna het GMG fietsstoeltje op de achterdrager vastzetten.

Kan ik ook een losse fietstas met een achterzitje combineren?

Ja, dat is mogelijk! Maar let op, alleen bij fietsstoeltjes die men op de zadelframebuis monteert. Dat kunnen achterzitjes zijn van Bobike, het GMG Yep fietszitje, de Quibl fietszitjes en de kinderzitjes van Polysport. Bij de GMG kinderzitjes die op de bagagedrager moeten worden gemonteerd kan het niet! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om aan beide kanten van de bagagedrager een losse fietstas te hangen. Er is wat dat betreft heel wat keuze in zowel enkele als dubbele fietstassen!