Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Waterdichte fietstassen

Outlet Sale: tot wel 50% korting op fietstassen! Snelle levering in Nederland, België en Duitsland!

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

52 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

52 artikel(en)

Waterdichte fietstassen kopen?

In een land waar de regen nog wel eens met bakken uit de lucht komt vallen, is een waterdichte fietstas geen overbodige luxe. Uiteraard kun je voor een goedkope fietstas gaan en er op gokken dat je wel droog over komt. Maar het weer kan soms zo omslaan en dan is het erg vervelend als al je spullen die je in je fietstas vervoerde kleddernat worden.

Veel fietstassen, ook goedkope modellen, zijn wel enigzins bestand tegen regen. Ze zijn vaak voorzien van waterafstotend materiaal dat ervoor zorgt dat het regenwater niet door de stof heen trekt. Om te voorkomen dat het regenwater door de kieren naar binnen sijpelt, adviseren we je om de riempjes van de tas stevig aan te trekken zodat de flap goed aansluit op de tas zelf.

Fietstassen die van bisonyl of van zeil gemaakt zijn, zijn 100% waterdicht. Denk hierbij aan modellen van de Poort, Beck, Fastrider, Basil en New Looxs. Maar niet alleen de tassen die van vrachtwagenzeil gemaakt zijn, zijn bestand tegen buien, ook veel damesfietstassen en herenfietstassen van het merk Basil, zijn waterdicht. Deze dubbele fietstassen en losse tassen zijn voorzien van een waterwerende coating.

Is de fiets jouw enige vervoersmiddel en moet je dagelijks diverse spullen op je fiets vervoeren? Dan raden we je aan om waterdichte fietstassen te kopen. Ook kun je eventueel een regenponcho voor jezelf kopen, zodat niet alleen jouw spullen, maar ook jij zelf, droog overkomt.