menu
search
wishlist
winkelwagen
winkelwagen keyboard_arrow_down
0
check_circle_outline Gratis bezorgd vanaf €50,-
check_circle_outline Snelle levering NL, BE, DE
check_circle_outline 14 dagen zichttermijn
check_circle_outline Veilig betalen met iDeal
Home arrow_forward Zorg voor die regenponcho in je fietstassen

Zorg voor die regenponcho in je fietstassen

 Zorg voor die regenponcho in je fietstassen


De zomer van 2018 hield lang aan. Wie had kunnen denken dat we in oktober nog lekker in het zonnetje op het terras in de stad konden zitten? Gewoon met T-shirt en korte broek… Aan die lange zomer lijkt nu toch echt een einde gekomen. Als ik nu naar buiten kijk zie ik de herfstbladeren als sneeuw van de bomen waaien. De regen valt met bakken naar beneden en de mensen die toch een poging doen om over straat te lopen of fietsen zie ik met hun pluutjes stuntelen. Ja, als je niet over een auto beschikt en je het openbaar vervoer te duur vindt dan is de fiets je enige vervoermiddel om naar school of naar je werk te komen. En in de zomer is dat allemaal prima. Maar in de winter kan zo’n fietstocht soms een helse overlevingstocht zijn.

Ik zeg altijd, bereid je goed voor! Zorg voor de juiste fietsaccessoires tijdens de herfst en winter zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Een goed begin zijn de juiste fietstassen. Die van de Action zijn leuk hoor. Maar echt degelijk zijn ze niet. Ikzelf zou kiezen voor fietstassen van bekende Nederlandse merken zoals Fastrider of Basil deze zijn in ieder geval waterdicht. En dat is toch echt wel een vereiste als je je schoolspullen of werkspullen netjes over wilt brengen. Of je voor een grote of kleine fietstas gaat, hangt een beetje van jouw situatie af. Kijk als je dagelijks met een volle schooltas naar school moet fietsen, dan moet je echt een grote fietstas kopen. Heb je dagelijks alleen je lunchtasje mee? Dan kan deze ook in een kleinere fietstas of eventueel in een fietsmand met deksel. Een van de fietsaccessoires dat ik in de winter echt altijd bij me heb is een regenponcho. Ik heb een zogenaamde fietsregenponcho, deze is zo gemaakt dat als je hem op je fiets aan hebt, je kleding eigenlijk niet nat wordt. Nieuw in de collectie van Pimpjefiets.nl zijn de regenponcho’s met transparant vlak voor je koplamp. Een eenvoudige uitvinding voor regenkleding dat veiligheid voorop stelt. Mijn regenponcho heb ik altijd standaard in mijn tasje in mijn fietstas. Het ding weegt vrijwel niets, dus je merkt niet eens dat je ‘m altijd mee fietst. Maar als ik een donkere bui aan zie komen parkeer ik mijn fiets even tegen een boom en schiet ik de regenponcho zo over mijn kleding heen, veel handiger dan een regenpak. Doordat de poncho zo is gemaakt dat ie over je fietsstuur heen valt worden je handen ook niet nat. Ikzelf heb voor een opvallende fietsregenponcho gekozen, een knalgele. Maar je kunt natuurlijk ook voor een wat sober kleurtje gaan. Ik persoonlijk vind het belangrijk dat ik gezien wordt in het verkeer. En vooral als het dan flink regent en het donker is, voel ik me prettiger als ik het idee heb dat automobilisten mij wel kunnen zien.

Naast waterdichte fietstassen en goede regenkleding adviseer ik je natuurlijk ook om goede verlichting op je fiets te hebben. Zorg gewoon dat je goed op valt in het verkeer. Doe desnoods nog wat spaakreflectie kralen tussen je spaken zodat bestuurders van auto’s je ook goed kunnen zien als ze je van de zijkant treffen. Om de kou te trotseren kun je je fiets eventueel ook nog voorzien van zogenaamde handmoffen. Ja ik weet dat dit een zeer vreemde benaming is, maar ik heb het ook niet verzonnen. Het zijn in ieder geval een soort handschoenen die je aan je fietsstuur kunt bevestigen. Ze zijn niet alleen regendicht, maar veelal ook gevoerd zodat je handen lekker warm blijven tijdens het fietsen in de koude wintermaanden. Bij Pimpjefiets.nl vind je ook deze fiets handwarmers van Wobs in vele kleuren. Wees niet gevreesd als je handremmen op je fiets hebt, de wobs fiets handschoenen zijn namelijk zo gemaakt dat ze in combinatie met je handremmen op je fietsstuur kunnen worden vast gezet. Echt een must-have voor iedereen die altijd zit te kou kleumen op de fiets.
 
  Martin     30-10-2018 12:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

menu icon
Menu
menu icon
Zoeken
menu icon
Wishlist
menu icon
Account
menu icon
Cart
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten. Hierdoor kunnen wij u de nodige functionaliteiten bieden en tevens uw gebruikservaring verbeteren. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met de cookieverklaring.